כתבה בThe Marker בשיתוף אופק קפיטל

בשורות טובות: יש לכם מקורות מימון חדשים!

בישראל פועלים כ-542 אלף עסקים, כ-99.5% מהם מוגדרים *כקטנים ובינוניים. על אף היותם שחקן משמעותי במגזר העסקי, עסקים אלו מופלים לרעה בכל מה שנוגע לאשראי המוצע להם על ידי גופי המימון הגדולים והמסורתיים בישראל

יובל גמליאל 
 

האם ידעתם שמתוך כ-542 אלף העסקים המרכיבים את המגזר העסקי בישראל רק חלק מזערי מהם, מחצית האחוז ליתר דיוק, מוגדרים כעסקים גדולים, כאשר יתר העסקים, כ-99.5 האחוזים הם עסקים קטנים ובינוניים? בשלב זה אתם בטח מניחים כי התפלגות האשראי העסקי בישראל, המגיעה לסכום אסטרונומי של כ-895 מיליארד שקל בשנה, מתחלקת באותו אופן, אך מסתבר שבמציאות היחס הוא דווקא שונה באופן קיצוני.

כן, דווקא העסקים הגדולים שמהווים רק כחצי אחוז מכלל העסקים בישראל, זוכים לכ-74 אחוזים מסך האשראי העסקי כאשר יתר העסקים, הרוב המכריע, יש לחזור ולומר, צריכים להיאבק על יתרת האשראי שנותר ומסתכם רק ב-כ26 אחוזים מסך האשראי העסקי.
"כמעט כל עסק צריך אשראי לאורך שלבי ההתפתחות העסקית שלו, החל מההקמה, דרך התפעול השוטף ועד לפיתוח ולצמיחה" מציין גיא סגמן, מנכ"ל חברת אופק קפיטל, המתמחה בפתרונות אשראי לעסקים קטנים ובינוניים. "יחד עם זאת, המציאות בשטח מלמדת כי המענה הבנקאי לרוב אינו תואם את צרכיהם ואת ציפיותיהם של בעלי עסקים הקטנים והבינוניים.

למה בעצם המערכת הבנקאית לא נותנת את הפתרונות לאותם עסקים?

"בעיקר בשל העובדה כי כמות ומורכבות העבודה בניתוח הסיכונים של עסקים קטנים ובינוניים, דומה מאוד לזו של העסקים הגדולים. הגוף המממן תמיד יעדיף לממן בסכומים גבוהים שמייצרים הכנסות מריביות יותר גבוהות. העובדה שההכנסות מריבית לא מספיק גבוהות עבורם, מאלצת את הבנקים להשקיע פחות משאבים לאותו סגמנט, וכך למעשה כוח האדם שמטפל מטעם הבנקים בעסקים הקטנים והבינוניים פחות מקצועי מכוח האדם שנמצא במחלקות שמעמידות אשראי לעסקים הגדולים. אפשר לומר שהעסקים הקטנים והבינוניים משוועים לאלטרנטיבת אשראי שמבינה אותם, ולשם כך בדיוק הוקמו חברות האשראי חוץ בנקאי."

מה מייחד את דרך הפעילות של חברות האשראי החוץ בנקאיות לעומת הבנקים?

הבנקים עובדים בקצב שלהם עם מוצרים מובנים וקבועים מראש. לכן, מרחב התמרון של הבנקאי שישב עם בעל העסק מאד מוגבל, הבנקאי יתקשה להתאים את המוצר לעסק וינסה להתאים את העסק למוצר. כאמור, הבנקים מתקשים לנתח את הסיכונים בסגמנט של העסקים הקטנים והבינונים ולכן הם דורשים "עודף" בטחונות שברוב המקרים פשוט לא קיימים אצל עסקים אלו וכך מקשים על בעלי העסקים לקבל את האשראי שהם זקוקים לו.

חברות האשראי החוץ בנקאי, מתאפיינות בגמישות ובמהירות גבוהה. בניגוד מוחלט למוצרים מובנים וקבועים מראש שהבנקים יציעו לבעלי העסקים הקטנים והבינונים, יוכל בעל עסק לבנות ביחד עם נציג חברת המימון החוץ בנקאי, את מוצר האשראי הספציפי והייחודי שמתאים לו. גם אם יידרש אישור כזה או אחר הרי שבחברות המימון החוץ בנקאי בקשות האשראי עולות לוועדה כמעט על בסיס יומי וכך יוכל בעל העסק ליהנות מוודאות מהירה, מבלי שהבקשה שלו תעבור דרך מנהלי אזורים וועדות בנקאיות שונות כאלו או אחרות.

אופק קפיטל – אשראי שמבין עסקים

המוטו שלנו הוא לומר כן איפה שאחרים אומרים לא. מציין גיא סגמן, מנכ"ל חברת אופק קפיטל. "הכי חשוב הוא שאנחנו מבינים עסקים וכך יכולים לומר כן איפה שאחרים מתקשים. ניקח לדוגמא את נושא הלוואות הסולו שלנו. לעסקים קטנים ובינוניים רבים קיים צורך בהלוואות סולו, אך גודלם אינו מאפשר להם לעבור את תנאי הסף אצל רוב גופי המימון ולקבל הלוואת סולו. המתודולוגיה הייחודית שפיתחנו בחברה מאפשרת לנו לנתח את הפעילות שלהם במהירות ולאפשר לנו להעמיד להם הלוואת סולו וכך לספק פתרונות אשראי היכן שגופי מימון אחרים בשוק יענו בשלילה. חשוב לי להדגיש שזה לא מסתיים רק בהלוואות סולו. אנו מעמידים אשראי כנגד ניכיון שקים, פקטורינג ועוד מגוון רחב של פתרונות אשראי לצרכים עסקיים ייחודים".

להתאמת פתרון אשראי שמתאים לצרכי העסק שלך, השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם

הודעה בנוגע לקבלת חיווי אשראי לידיעתך, בהתאם לחוק נתוני אשראי, בכוונת חברת אופק קפיטל אשראי עסקי בע"מ לקבל חיווי אשראי לגבי לקוח מלשכת אשראי בשאלה אם להעמיד אשראי / הלוואה שהתבקשו (לפי העניין). לשם קבלת החיווי לשכת האשראי תגיש לבנק ישראל בקשה לקבלת נתוני האשראי לגבי הלקוח הכלולים במאגר נתוני אשראי של בנק ישראל.

שתף את הפוסט:

דילוג לתוכן